måndag 3 december 2007

Ett slag i ansiktet på rättssamhället!

Trippelmördare skall inte benådas hur som helst. Det finns ingen förmildrande omständighet kring Juha. Han är en kallblodig mördare som bör sitta betydligt längre i fängelse. Hans fem rymningar/rymningsförsök får man inte glömmas bort. Det bör ha förlängt straffet.

Så som mordet på de tre familjemedlemmarna i familjen Nilsson genomfördes så borde Juha minst sitta av 30 år eller mer. Sverige och Finland lider av samma problem, för korta påföljder vid grov brottslighet.

Vad som är typiskt för Juha är hans brottskarriär. Började med småbrott och sen blev det värre med tiden. Tidigare ingripande av rättsväsendet skulle kanske ha räddat livet på de mördade. Fast det skedde aldrig.

När någon har mördat så många så bör släkten få säga sitt. Det bör finnas en chans för den överlevande familjemedlemmen att påverka om en benådning kan ske eller inte.

AB AB AB AB DN DN DN HD SDS SVD SVD SVD SVD SVD

1 kommentar:

Rättsmedveten sa...

Jag är personligen motståndare till dödsstraffet men när det gäller personer jag Valjakaljas "kaliber" så borde det finnas en lösning.

Nämligen att hyra in sig i ryska fängelser långt borta i sibiriska fjärran östern. Rymningssäkert och kanske heller inte så "bortklemande" som ett finskt eller svenskt fängelse. Dessutom BETYDLIGT billigare!