torsdag 27 december 2007

Pedofilerna älskar regeringen

Regeringen och polisen tycks göra allt för att göra det lättare för pedofiler att gömma sig. Genom att göra det lättare för polisen att komma åt IP-nummren så kommer allt fler att använda olika anonymiseringstjänster. Då fler inser hur enkelt det är att hålla sig dold, ju lättare blir det för pedofiler och andra kriminella att gömma sig ibland vanliga användare. För integriteten är viktig. Därför kommer många se till att dölja sina IP-nummer om nu regeringens förslag går igenom.

Vi kan ju alla undra vad regeringens agenda går ut på. För inte handlar det om att jaga illegala fildelare. Nej, det handlar om att övervaka oss medborgare. Har du en avvikande åsikt så finns de registrerade hos polisen. Inte trodde jag att en borgerlig regering skulle bli kommunister. För detta är ett förslag som hör hemma på Kuba i Nordkorea eller Kina. Inte i en demokratiskt stat som sverige. Har de helt tappat förståndet i regeringen?

Det tycks ju så. För konsekvenserna kommer att bli att 100.000-tals internetanvändare kommer använda olika tekniska lösningar som gör det omöjligt för polisen att ha kontroll. En del kallar det för blacknet eller helt enkelt krypterade nät som inte polisen kommer in i.

I dessa krypterade och dolda nät finns idag nästan bara pedofiler och riktigt kriminella. Vill regeringen ha ungdomar in i dessa mörka delar av internet? Eller är de så tekniskt obegåvade att de inte ser vad deras förslag innebär?

Regerings tidigare förslag om jakten på illegal fildelning är med helt korkade. När en hel industri gömt huvudet i sanden för den utveckling som är här idag så är det inte politikernas uppgift att lösa det. Vi skall inte ha statligt stöd för industrier som inte hänger med. Musik och filmindustrin har varit för korkade i för många år. Alla de pengar som skjutits till för antipiratbyråns verksamhet borde satsat på tekniska lösningar för att sälja film och musik online istället. När företag som Apple upplever film och musikindustrin som motsträviga fast de har en lösning som fungerar och är riktigt bra, då är något fel i industrin.

Nej, regeringen se till att tänka till innan ni lämnar förslag som hyllas av de som vill ha fler att kunna gömma sig bland. Dagens lagstiftning fungerar.

Jag väntar fortfarande på att jag skall kunna köpa film och tv-serier genom iTunes, när kan jag det kära film och tv-bolag? Så länge ni inte hänger med så kommer den illegala fildelningen finnas där. Se till att det finns legala möjligheter till rätt pris så kommer ni överleva. Annars så blir det svårt att se att ni har en chans i längden. Att jaga illegala fildelare är som att försöka försöka tömma östersjön på vatten med en spann.

AB DN HD SDS SVD


Andra bloggar om

Inga kommentarer: