fredag 7 december 2007

Hur räknar tokarna på Malmö kommun nu då?

För det första. Hur ser underlaget ut för denna ganska hopplösa undersökning. Är det inte så att vad det handlar om är att genom kommunalskatten får Malmö inga intäkter när danskar bosätter sig här.

För den som läser artikeln kan ju tro att de inte spenderar en krona alls som boende i Malmö. För det är ju en lögn! Det blir skatteintäkter i form av moms. Det går till staten och inte malmö kommun.

Vad som inte alls står heller är att de danskar som bor här spenderar mycket mer på krogen än andra. De äter ute mycket oftare. De köper mer dyra varor i butiker som i sin tur kan expandera och få fler i arbete som i sin tur betalar kommunalskatt. Fast så räknar inte Malmö kommun. Eller?

Skall sydsvenskan publicera politisk propaganda, då bör den underbyggas med förklaring hur uträkningen skett. Det är just nu galet hur det ser ut.

Nej, danskar är bra för Malmö kommuns ekonomi. Det gäller bara att räkna rätt. Inte fel så som de gjort nu.

SDS

Andra bloggar om

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, ganska självklart att en inkomst för kommunen indirekt genereras men faktum kvarstår att även en kostnad för dessa danskar finnes med tanke på att de bor här(t.ex. sjukvård, infrastruktur etc.). Brukar man systemet bör man rimligen betala skatt för det också, inte bara betala för den steken man köper på restaurangen.

Anonym sa...

Der står heller ikke, at den kommunalskat som danskerne betaler i Danmark overføres til Stockholm og indgår i de svenske kommuners udligningsordning.

Anonym sa...

Det är inte 'tokarna' på Malmö kommun som räknar fel - utan det är 'tokarna' på Sydsvenskan som rapporterar fel. Eller, rättare sagt, inte hela bilden som du mycket riktigt skriver.
Undersökningen handlar om hur man trivs i staden och varför man flyttat hit - det får man reda på om man bemödar sig att läsa slutsatserna. Kolla in kommunens hemsida om du orkar.

Anonym sa...

Ock så får vi inte glömma det viktiga i det kulturella uytbytet med Danskarna då det ikväll nere mellan Malmö-Lund var totalstop på motorvägen och vad händer?.Jo en liten Dansregistrerad bil börjar köra i vägrenen med varningsblinkers på för att komma förbi de andra i denna enormt långa kö med ett stort flin på läpparna ända tills en lastbil ser vad som händer och sätter stop för dumheterna.Är de inte dajlige di där Danskerne?.

Byxorna Nere sa...

anonym 12:20: Problemet med Malmöstads hemsida är att den bygger på frames som gör den helt hopplös att söka i och att länka till. 1990-talets teknik används fortfarande. Hemskt. Så jag undviker den hemsidan tills de anpassat den för 2000-talet.

anonym 23:20: Fast se hur bra de är på att cykla. De ger tecken när de svänger, när de skall stanna samt de har ljus på sina cyklar.