fredag 14 december 2007

Miljöhotet kräver radikala förändringar på alla plan

Bensinpris på 50 kronor litern. Flygeresor som kosta 10 gånger mer än idag. Klimatskatt på allt som transporteras. Fossila bränsel, eller bränslen som kräver förbränning borde förbjudas. Det är svårt med den bilpark vi har idag. Samtidigt har vi skjutit problemet framför oss i alldeles för många år. Det är vår plikt att rädda kommande generationer.

USA kommer inte med nuvarande president gå så långt som det krävs. Det är bara att inse. Så övriga världen får agera på egen hand fram tills det sitter en ny president i vita huset.

Våra grannar i sydväst, danmark, tvingade oss att stänga barsebäck. Det var ett felaktigt beslut. Speciellt sedan de i danmark envisas med kolkraftverk. Sverige borde gå i täten och bygga nya moderna kärnkraftverk så vi kan få bort våra grannländers kolkraftverk. Det är den mest logiska vägen för regeringen.

Extra skatt på normala lampor så att de blir dubbelt så dyra som lågenergilampor. Det för miljöns skull. Det måste kosta mer att skada miljön än att vara en miljövän.

Vi måste förbereda oss på miljöflyktingar. De som flyr ifrån sina länder på grund av oväder, torka och andra miljökatastrofer. Är vi redo för det?

AB AB AB

Andra bloggar om

5 kommentarer:

Aleks sa...

Radikala förändringar ja, men inte på befolkningens bekostnad.

http://www.sakala.se/word/2007/12/14/resultatlost-och-onodigt-dyrt

Det kan kosta mycker mer att köra bilen men utsläppet kanske minskar 30%. Av Sveriges 0,2 så bidrar man då till 0,06% minskning i Världen som Indien eller USA tar igen utan problem.

Nej, det vi behöver är nya energikällor.
Läs mer på min blogg. http://w3.sakala.se

Anonym sa...

Det är bra, du har följt debatten och blivit hjärntvättat du med!!

1- Fortfarande ingen bevis på att CO2 är orsaken till uppvärming.


2- Även om det så var fallet så angriper du transporter och i synlighet bilen som vanlig men transporter är bara källan till mindre än 10% av Co2.

Men som sagt det är bra forsätt att rädda världen du hahahaha!!

Anonym sa...

Vi konsumenter har mycket mer makt en vad de flesta tror.

Om vi bara köper produkter som är producerade med hänsyn på miljön kan vi tivnga både producenter och länder som idag gör inget eller väldigt lite för miljön att tvingas ändra sin inställning!

Om USA och China fortsätter att ignorera miljön bojkottar vi helt enkelt alla produkter som kommer från de länderna. Detta skulle också innebära att den inhämska industrin får ett uppsving med fler jobb som ett resultat.

Det är dags att vi vaknar nu och inte stöder de som bara har ekonomisk vinning på sin agenda. Detta gäller naturligtvis även de Norska fisk producenter som idag skickar fisken till China för att processas för att i slut ändan säljas här!!

Anonym sa...

Om jag inte missförstått saken så står transporter i sverige för ca 18% av co2-utsläppen, detta ska alltså innefatta allt ifrån nöjesåkning med bil till tunga transporter med lastbilar. För den samhällsnytta transporter står för finns det väldigt lite att vinna på att dubblera kostnaderna för att komma ner till kanske 15%. När man lägger det i perspektiv till att svenskars turistande och då främst flygresorna står för ca 10% av utsläppen inser man hur korkat det är att straffa bilismen mer.

Problemet ligger snarare i att mycket skattepengar är gott och de som har det gott ställt (inkl politiker) gärna åker till Thailand några gånger om året och det är MYCKET viktigare än att knegarfamiljerna har råd att hälsa på sin släkt någon gång ibland.

Byxorna Nere sa...

aleks: Det kommer kosta på befolkningen, hur vi än vrider och vänder på det. Det är för sent att klara problemet utan att påverka allas vardag.

anonym 08.48: Du har inte läst mitt inlägg märker jag. Det är inte bara transporter som blir dyrare. Allt kommer att kosta. Det kommer bli dyrt att leva. Det för det satsat för lite på kärnkraft och eldrift i fordonsparken.

anonym 12.22: Det går ju att resa miljövänligt om man vill. Det krävs inget eget fordon.