söndag 16 december 2007

Huvudlöst av politikerna, mat skall tillagas nära de som skall äta den!

Hur vill vi att maten skall hanteras? Är det rätt att mat som upphandlas kommunalt skall fraktas 37 mil och under fyra timmar? Är det inte ett svek emot det lokala näringslivet?

Jag läser i Aftonbladet om Erik Hjertberg, 89, som får sin mat runtfraktad halva sverige innan han får äta den. Den smakar dåligt och är ofta inte färdiglagad. Jag är inte förvånad. Jag blir riktigt arg.

Hur kan politiker leva upp till miljökrav som finns om de godkänt detta? Det borde de inte kunna! Det måste ju finnas kunniga krögare i närområdet som skulle kunna anlitas. De som både kan smaksätta och laga den till vettigt pris i närheten. Annars får man ju fråga sig vart vi är på väg.

Dessa enorma frakter skall med bara vara en temporär lösning. Ok, men då får den ju inte vara så temporär att den varar i flera månader. Sen får man inte titta sig blind på kostnaden. Det gäller att ha bra mat.

Blir riktigt orolig att bli äldre. Det finns för mycket detaljstyrning som inte borde hanteras av politiker.

AB

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pensionärerna borde skaffa dator med internet och installera DC++.
Därefter kan dom polisanmäla sig själva för upphovsrättsbrott och bo i fängelse med god och närande mat

Anonym sa...

Anonym: good point!

Sist jag kollade låg fångarnas matbudget på 280:- per dag, men det är många år sedan nu. Skulle vara intressant ifall någon kunde Googla fram den aktuella siffran.

Sedan har ju fångarna eget rum och en personaltäthet som åldringsvården bara kan ha våta drömmar om.

Kanske skulle vi rent av låta åldringarna och fångarna byta plats? Sex månader i åldringsvården skulle förmodligen få den mest förhärdade brottsling att fundera på andra yrkesbanor.