måndag 3 december 2007

Inget fel begåtts av Ulrica Schenström

Aftonbladet kokte soppa på en spik, inget fel begicks och de fortsätter att ljuga.

Låt oss en gång för alla klargöra att möten mellan journalister och politiker sker dagligen. Det är ofta dryck och mat inblandat.

Vad som är skrämmande är hur mediedrevet kunde pågå som det gjorde. Speciellt då inget fel begåtts av någon. Ingen stannade upp och funderade:

Hur kunde Aftonbladet veta om att de skulle ses på krogen?
Hur kunde Aftonbladet ha en fotograf med teleobjektiv under hela tiden?
Varför mörkade media att sällskapet var fyra personer i början och att de åt?
Varför var det Aftonbladet som kom med denna uppgift, speciellt då de inte varit först med någon annan story sedan regeringsskiftet?

Kan det ha hängt ihop med att massmedia var fly förbannade på Ulrica Schenström som de ansåg hade svikit dem genom att inte prata lika mycket som innan?

Vad drevet visade var att det idag saknas kritiskt granskande journalister. Att drevet kunde fälla en färgstark statssekreterare på grund av inget alls.

Våra tidigare inlägg om affären finns här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, här, r och här


AB DN HD SDS SVD

2 kommentarer:

Johan Bloot sa...

Du verkar inte ha förstått vad överåklagare Christer van der Kwasts utredning gäller. För din upplysning kan jag berätta att denna utredning klarlagt att det inte gick att klarlägga om vinhinkandet gick att rubricera som tagande respektive givande av muta, ingenting annat.

Vilka bevekelsegrunder Aftonbladet hade för att bevaka Ulrica Schenström vet de kanske själva, men det är ointressant.

Det verkligt intressanta är att händelsen påvisat, vilken utomordentligt dålig ledare Fredrik Reinfeldt är. Han påpekade själv att han visat handlingskraft genom att sparka Ulrika Schenström. Ynkligt!

Byxorna Nere sa...

johan bloot: Visst har jag förstått Christer van der Kwasts ärende. Han gör allt som sina mattar ber honom om.

Sen är du ju ute och cyklar.

Det var inget vinhinkande.

Vi är dock eniga om att Fredrik Reinfeldt inte skulle vika undan för media. Fast det är svårt när alla går på lögnen som Aftonbladet kom med. Hade det varit en manlig politiker och kvinnlig journalist hade det inte funnits en enda bild.