lördag 8 december 2007

Malmö, staden utan en riktig Saluhall

Saluhallen i Malmö, som ligger vid lilla torg, har de senaste åren blivit en hall med en massa krogar. Det är ganska skamligt att Malmö som stad inte kan ha en riktig Saluhall. Titta på stockholm som har tre saluhallar av kvalité!

Malmös saluhall har inte lockat mig de senaste åren. För det har varit för mycket råttor, för dålig mat om vi inte räknar Johan P, samt en saluhall skall ha en massa affärer med delikatesser.

Att bygga ett stort lyxhotell vid Lilla Torg är med korkat. För alla som jobbat runt och omkring torget vet att vid en varm sommardag så mullrar det mellan kl 16 fram tills ställena stänger. Det kvittar hur ljudisolerat man har, det går igenom väggarna. Fast för de som bor nära torget så kan de ju bli glada. Det kommer säkert bli klagomål ifrån hotellet och uteserveringarna lär få stänga ännu tidigare. Fast det är kanske det malmös politiker vill?

Krogtätheten kring lilla torg i Malmö är nog unik i sverige. Gå ut med fyra-fem kollegor så tar det evigheter att finna ett ställe som alla tycker om.

Ett lyxhotell ifrån Marriott-kedjan kan säkert platsa i Malmö. Fast platsen känns helt fel om nattlivet kring torget skall fortsätta. För egen del så så tror jag inte lilla torg håller så länge till. Det byggs fler bostäder i närområdet, tex bakom Åhléns, det kommer innebära att ljudet ifrån krogarna kommer behöva sänkas. Tystare lilla torg kan bara genomföras med kortare öppentider. Vem tror på det? Därför förstår jag varken bostäder i närheten eller hotell.

SDS

Andra bloggar om

1 kommentar:

zazze sa...

Att bygga fel saker på fel plats är vanligt i denna stad. Gamla industriområden får rivas för boende i de nybyggda husen börjar klaga. I Kulladal bygger man lägenheter 15 meter från en fotbollsplan, undrar hur länge det tar innan de nyinflyttade börjar klaga på att ljudnivån är störande..