måndag 3 december 2007

Citytunneln har vetat om att det skulle låta en del

Så nu har borrandet av citytunneln sprungit på sitt första problem. Grannar störst av vibrationerna och oljudet som det skapar. En gammal kollega till mig som är geolog har hela tiden undrat hur de skall kunna borra utan att störa grannarna som bor ovanför. Det går inte har han sagt. Inte när husen är välbyggda och vilar bra i marken. Då blir de resonanslådor.

Citytunneln har bara ett alternativ. Erbjuda ekonomisk kompensation samt annat boende under tiden de borrar. Det kostar, men det är det minsta de kan göra. För de måste ha vetat att det skulle låta. Om de inte vetat om det har de gjort en dålig förstudie.

SDS

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jo nog har man sett framstegen under tiden med detta bygge så varför nu inte ta steget fullt ut och kalla in gänget bakom Hallands-Såsen med sin vattentätare också ha ha ....

Pelle

Byxorna Nere sa...

pelle: Ja, det kommer väl snart det med! Ingen trodde ju på tunneln i Hallandsåsen, men ändå började de bygga den. Tokigt.

Anonym sa...

Nä och redan så påstår de att Citytunneln kommer att bli för liten,häpp?.Nog ingen bra idee att sälja bilen ännu.Men som sagt,man kan ju gå ner och handla i den nya Pressbyrån för några miljarder i byggkostnad.Bara det blir ju en upplevelse ha ha ... :)

Pelle

urartad sa...

vad de hör ,är ljudet av värdeökningen av bostäderna kring citytunneln.....

Anonym sa...

Visst har Citytunneln vetat om att borrmaskinerna kommer att höras när de borrar. Och de har inte försökt dölja det på något sätt. Läs mer på deras hemsida eller i tidningsartiklar. (Sydsvenskan har ett helt artikelarkiv om Citytunneln)
De boende utmed tunneln sträckning har också fått information om ljudet från borrningen, i god tid. Säkert skitjobbigt att bo i ett hus där de borrar under. Men det går ju över efter några dagar.
Att jämföra med Hallandsåsen är nog inte helt rätt. Där går det ju knappast framåt. Men Citytunneln ligger ju före tidplanen.
Varför inte lite mer fakta vid det digitala fikabordet... :)

Fakta äger...

Byxorna Nere sa...

anonym 20:52: Problemet är ju att de inte vetat det skulle låta så mycket. Det har tagit alla på sängen. Fast så är det när kunskapen om geologin inte är vidare hög.

Om de tänkt till hade de ju sett till att de berörda får bo på hotell INNAN de märker av oljudet.

Så visst äger fakta. Synd bara att de på Citytunneln inte tycks ha den.