tisdag 4 december 2007

Massor med klagomål? Eller bara lågt i tak på reklamfabriken?

Skyltmontören Markus Persson fick sparken av sin chef Stefan Dinesson på Reklamfabriken i Helsingborg. Var det rätt eller fel?

Här finns det två läger. De som anser det var rätt och de som anser det var fel. Jag är kluven.

Har Stefan Dinesson på Reklamfabriken fått klagomål på Markus Persson ifrån kunder?
Om det kommit in klagomål så kanske det finns lite grund till det hela. Dock så tycks det inte funnits det, då Stefan Dinesson direkt skickade hem Markus Persson.

Stefan Dinesson ger sitt företag ett löjes skimmer. Reklamfabriken, det bör ju vara en kreativ arbetsplats, det hörs ju på namnet. Fast det tycks som Stefan Dinesson inte vill ha kreativa personer anställda. Eller hur skall man annars tolka det hela?

Stefan Dinesson hänvisar till företagskoden att alla skall ha ett vårdat utseende. Att Stefan Dinesson tolkar röd färg i håret som något som bryter emot det säger en hel del om Stefan Dinesson. Skulle samma sak gälla om det var en kvinna på Stefan Dinesson företag?

Jag hoppas att de som anlitat Stefan Dinesson företag Reklamfabriken i Helsingborg bojkottar det samma. Till Stefan Dinesson tar sitt förnuft tillfånga. För längst där inne kan väl Stefan Dinesson inte vara nöjd med utveckligen?

Sen kan man tycka att Markus Persson borde varit lite mer diplomatisk i sin relation med Stefan Dinesson. För även Markus Persson har skapat problem för sig själv. Så två personer som inte är diplomatiskt lagda är bara duktiga på att göra pannkaka av allt. Korkat.

Första större konflikten mellan Y generationen och den äldre generationen?

AB DN DN HD HD SDS SVD SVD

4 kommentarer:

svennejävel sa...

Helt rätt. Han kan ja starta eget företag, då får han se ut precis som han själv vill. Gnällfitta. Klipp dej och skaffa dej ett jobb.

Fia sa...

jaaaa...om det nu bara var att han färgat håret rött så...Det är möjligt att han är väldigt kreativ tack vare sitt röda hår :) , men personligen hade inte jag (i egenskap av kund) känt något förtroende för honom

svennejävel verkar vara en mogen kille...

WysiWyg sa...

Så som jag förstått saken så var Markus väldigt diplomatiskt (eller som "Y-generationen" skulle ha kallat det: bend over), då han hela tiden mött krav han har fått. Han ombads ta bort piercingar och gjorde det direkt.

Samtidigt måste man väl fråga sig hur många som väljer reklamtjänst baserat på hårfrisyren på montören?

Sist men inte minst; uppenbarligen så är det så att han blev avskedad för att han inte kom till jobbet, efter att chefen bett honom att gå hem.

Och jag har bara läst en källa, så ta allt med en nypa salt. Ska sluta skriva nu...

Callisto sa...

Har ni kollat företagets sida? Det är inte killar och tjejer som verkar ta ut svängarna i alla fall: http://www.reklamfabriken.it/

Personalen avbildas lite halvanonymt här: http://www.reklamfabriken.it/perosnal.htm (dessutom har html-filen för personalsidan döpts till "perosnal"... haha)