måndag 8 oktober 2007

Rätt att försvara sin familj med våld

Offren är inte 15 och 16 åringen. Det är familjen som fått utstå all denna mobbing och trakasserier. Massmedia tycks inte riktigt förstå det hela.

Varje svensk medborgare har rätt att försvara sig. Vi har en nödvärnslag. Fadern borde omedelbart friges. Om 6-7 tonåringar beväpnade med påkar och andra tillhyggen dyker upp mitt i natten och hotar familjen till döds. Då är det självklart att kunna försvara sig. Skotten var helt i linje med att bruka våld för att försvara sig själv och sin familj.

Det var ju inte så att det saknades anmälningar emot detta ligistgäng. Nej, de var ett gäng grovt kriminella. Både de som var dömda och de som bara hängde på. Så det var ju inte söndagsskolsbarn eller en kyrklig gosskör som var ute mitt i natten.

Föräldrarna till de som mobbade borde verkligen ifrågasättas. Hur i hela friden kan man låta en 15 åring vara ute på natten och köra moped? Saknades all koll på uppfostran? Eller är det så illa att far och morföräldrarna inte klarade att uppfostra dessa föräldrar? Hade de haft koll på sina barn hade de varken haft tid att begå brott eller mobba. Ett totalt misslyckande som föräldrar är vad det är. Tycker jag synd om dem, nej inte direkt. De som föder upp mobbare har inte rätt att vara föräldrar. Så enkelt är det. Hoppas verkligen de sociala myndigheterna ser till att de inte drabbar fler barn.

För i en liten by vet alla om när det finns mopedgäng. Som förälder och målsman så släpper man inte ut sina ungar hur som helst. De skall vara inne en bra stund innan midnatt. Speciellt då de bara är 15-16 år! Att de höll på att mobba och leva ligistliv kan inte heller ha varit en nyhet, inte i på en så liten ort.

16 åringen skulle suttit inlåst om vi hade haft en fungerande rättstat. Kriminella skall straffas och vårdas. Nu ligger han skjuten på ett sjukhus och han mördade sin 15 åriga kompis. En bättre lagstiftning med både sänkt straffmyndighet samt längre straff för unga, hade gjort saken bättre.

Familjefadern i den mobbade familjen bör hyllas att han såg till att skydda sin familj. Polisen som nu bevisligen inte kan hålla koll på gården bör däremot ifrågasättas. Samma gäller hela det rättsliga systemet och inte minst föräldrarna till ligisterna som helt brustit i sin roll som målsman och uppfostrare. Klarar inte föräldrarna av sina barn, så får de sociala lösa det.



http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=701689
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=701679
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17241917.asp
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17233674.asp
http://sv.wikipedia.org/wiki/Nödvärn
http://www.alden.se/ansvarsfirhet.htm

11 kommentarer:

Unknown sa...

BRILLIANT! Äntligen någon som har tänkt till och fattat. Självklart ska man få försvara sitt liv, sin familj och sin egendom, även med våld om så krävs. Pappan har handlat i nödvärn och ska omedelbart släppas.

Som sagt, var var föräldrarna till ligisterna som neutraliserats??? Och var är föräldrarna till dom som nu på Lunarstorm hotar pappan med att "Dra ut tänderna, en efter en". Tyvärr så har alla RÄTT att skaffa barn, men inte alla kan hantera den rätten.

CharlieXB sa...

Dags att ställa rättsväsendet inför rätta!
Man får inte skjuta folk, man får tillgripa nödvärn till den grad att man avvärjer det brott som pågår. Men hur ... har polis och sociala myndigheter, de rättsutövande överhögheter vi medborgare måste kunna lita på kunnat åse att detta fått pågå utan att ingripa. Fyra polisanmälningar har familjet gjort tidigare, ett äldreboende i närheten har skaffat väktare för att skydda sig mot samma mopedgäng.
Med den information jag tagit till mig i dagspressen, så måste jag mot mina principer medge att det inte känns som en samhällsförlust att opedisterna skadades. Givetvis ska man inte skjuta och döda folk, men hur har det samhälle vi bor i kunnat låtadetta fortgå så att man driver en familjefar till brott för att han och hans familj ska kunna känna sig trygga. Dags att ställa rättsväsendet till svars för orsaken till att en tonnårsligist dödats, dags att ställa polisen till svars för att de inte ingriper och tvingar hederliga medborgare till anarkistiska handlingar, som i dett afall slutade i en dödsskjutning.

Roffe sa...

Helt rätt! man måste ha rätt att försvara sej med samma medel som man blir hotad med. Pappan gjorde helt rätt. Det hela är väldigt tragiskt, men.. Det gläder mej att det finns folk som har civilkurage. Det saknar många av oss Svenskar. Frige pappan omedelbart! det är nog tragiskt som det är.

Rikard sa...

Självklart får man inte skjuta någon. Men man måste ta hänsyn till att detta är ett speciellt fall. En familjefar som bara ville vara ifred och skydda sin familj och sin egendom. Mopedgänget trakasserade familjen under väldigt lång tid, flera månader enligt SvD. Men trakasserierna kan varat längre tid än det. Om man ska tro på en person som lämnat kommentarer på bloggar om detta och utger sig vara från Rödeby, handlar det om 5 års tid. I vilket fall, om det är 5 månader eller 5 år, spelar mindre roll. Detta handlar om en familj som blivit utsatta för hot och våld under en väldigt lång tid. Och trots flera polisanmälningar från familjen har ingenting gjorts. Jag tycker mannen har handlat rätt. Han har visat stort civilkurage, en egenskap som det finns väldigt ont om i det svenska samhället. Jag tycker han ska frias direkt från alla anklagelser. Föräldrarna till mopedgänget har däremot ett mycket stort ansvar för vad som har hänt. Under så lång som detta har pågått måste de vetat något. De måste ha undrat vad deras barn gjorde, inte bara mot familjen utan även mot de äldre som tvingades skaffa vakt. Men mopedgänget var inte barn, utan rutinerade brottslingar och de skulle dömas till samma straff som en vuxen. 16-åringen som blev skadad var ju skyldig till andra brott som han begått tidigare.

OOOOOOOO sa...

Jag hoppas att det kommer att tas hänsyn till detta vid häktning och rättegång. I dagen lokaltidning så har en busschaufför misshandlats för att inte en plansch med R.I.P fick sättas upp på bussen. Hela familjen bor nu på hemlig ort på grund av allvarliga hot och slaktning av alla släktingar. Allt finns skrivet på Lunarstorm.
Så jag tror och hoppas att rättsväsendet inser hur allvarliga hoten har varit mot familjen. Man orkar inte som människa och som förälder se hur ens barn far illa hur länge som helst. Till slut brister det!
ha det gottalf

Senior Duncan sa...

Instämmer helt och hållet! Här har samhället brustit fullständigt i sitt ansvar gentemot den enskilde medborgaren; det är polis och politiker som borde ställas till svars för denna händelse, inte familje-fadern som gjorde det enda riktiga när han under dessa omständigheter försvarade sig själv och sin familj. Att kriminella gäng på detta vis fritt får röra sig i samhället och trakassera människor är en skam för en rättsstat. Det är sådana här händelser som bidrar till att man mer och mer känner att samhället är något man måste försvara sig mot, istället för att fungera som en trygghet.

Hellraiser sa...

I resonerandet kring eländet i Rödeby förekommer vissa konstiga spekulationer antaganden och antydningar, det kan ju lätt bli så om man bor långt ifrån utan lokalkännedom.
En sådan är att den avlidne 15 åringen bara råkade vara där av misstag, på en avlägsen gård mitt i skogen, mitt i natten så att säga. Ingenting kan vara mer fel, vilket hos befolkningen speciellt i en liten by strax norr om Rödeby nämligen Fridlevstad är mycket välkännt. Där är han nämligen riktigt ökänd. Han var nämligen ledare för ligisterna i Fridlevstad, på samma sätt som den skottskadade 16 åringen är för ligisterna i Rödeby.
Två befälhavare alltså, ökända för lokal befolkningen bägge två. Vilken förklarar att de var längst fram de ledde anfallet mot den stackars familjen, som inget val hade.
Nej så långt från oskyldig åskådare man kunde komma.
Det påstås i många insändare att alla är förlorare. Den krasa sanningen är att så är det inte.
Jättestora förlorare är den i flera år trakaserade familjen och jag lider med den.
Vinnare är de ungdomar som inte blir ledda i fördärvet av den 15 åriga ligistledaren, samt alle de han inte längre kan hota och trakasera. Även andra ungdomar kanske inser vad de håller på med.

Hellraiser sa...

Jag läste ett litet utdrag ur Kristoffers (16 åringens) dagbok, helt enkelt skrämande.
Och fortfarande har familjen inte fått någon hjälp av myndigheterna, nej nu är det de som står för trackasserierna.
Och den genom korrumperade åklagaren som tycker att det var rätt med åtalseftergift mot Kristoffer när han trackaserade familjen!!
Sådant pack skall avlönas med skattepengar, fy fan.

Anonym sa...

så körd? mannen borde fan inte slippa undan straff! han tog livet av en annan människa! en 15årig pojke med hela livet framför sig. och så som du skriver så låter det som om du tycker att det är bra att han dog.. hur fan kan du? en sån som du.. jaa usch.. jag tänker inte ens skriva vad du borde göra..

Byxorna Nere sa...

Josefin. Du menar på fullaste allvar att du inte skulle försvara dig om valet var att bli ihjälslagen eller att slå ihjäl någon?
Du kan inte på fullaste allvar heller skylla det som hände på en man som försvarade sig själv och sin familj emot unga män med påkar som den som orsakade det hela.
15-åringen dog på grund av att hans föräldrar lät honom umgås med fel person. Han var ute på tok för sent. Han hade inte rätt uppfattning om etik och moral. Hade han ifrån tidig ålder vetat vad som var rätt och fel hade han aldrig varit på den platsen och han hade levt idag.
Då jag ser var du surfar ifrån så kan jag förstå ditt försvarstal. Om det är någon som skall straffas så är det föräldrarna till dessa ligister.
En 15 åring är straffmyndig. En 15 åring får köra moped. Han visste väl vad som kunde hända.

Anonym sa...

Pappan hade rätt att försvara sin familj ,ett gäng banditer som åker till en avlägsen gård mitt i natten för att samtala med hans son..de kan bara sluta med självförsvar ingen förlust för samhället tycker synd om familjen