lördag 17 november 2007

Mänskligheten utplånar sig själv?

En del rycker på axlarna åt klimatproblemet och sätter sig i sin SUV och kör och handlar på de stora köpcenterna. Vad berör det dem? Hur vore det att gå till affären som ligger i närheten och handla där istället?

En del enkla steg att ta är följande:

• Gå eller cykla om du skall någonstans i närheten
• Åk kollektivt om du skall några längre sträckor
• Handla närproducerad mat!
• Köp utsläppsrätter
• Flyg inte inom Europa
• Gör aktiva miljöval


AB DAGEN DN DN HD SDS SDS SDS SDS SVD SVD SVD

15 kommentarer:

Anonym sa...

IPCC är en politisk organisation och framställer och presenterar sina rapporter på ett sätt som inte är förenligt med empirisk forskning.

Tills dom får tummen ur och gör rätt kan dom räkna med att bemötas som foliehattar av merparten som inte använder aftonbladet som källa för livets absoluta sanningar.

Tharand sa...

* Rösta på politiker som vill införa ekonomiska styrmedel som gynnar miljövänliga alternativ före fossila bränslen så att vi som tar ansvar för klimatet inte också ska få betala för dem som skiter i det.

Byxorna Nere sa...

anonym 15:26: Det finns ju många andra som kommit fram till samma resultat. Klimatförändringarna är skapade av oss människor.

Byxorna Nere sa...

tharand: Det står ju alla politiska partier för idag. Fast ingen vågar bygga ut kärnkraften. Det är där vår räddare finns.

Anonym sa...

Finns absolut inget som helst bevisat samband mellan mänsklig påverkan och uppvärmningen. Så länge det inte finns så spelar det ingen roll hur många som tycker samma sak. Vetenskap är inte en demokrati där teorier med stöd av majoriteten vinner och blir rätt. Det handlar om att bevisa nånting.

Tvärtemot finns det flera rapporter som stöder teorin om att vi går ur en kallperiod. Vad vi vet säkert är att medeltemperaturen har redan inom historisk tid varit betydligt högre än idag, och drar vi det tillbaka till förhistorisk tid så lever vi i en frysbox just nu.

Att exempelvis medeltemperaturen på mars även den stiger just nu kanske borde få folk att fundera på om kanske det inte är vår kära eldboll i himlen som är orsaken istället för koldoxiden, som egentligen är en väldigt svag växthusgas som dessutom förekommer naturligt i betydligt större mängder än vi genererar.

Runt 80% av koldioxiden i atmosfären är naturlig. Vattenånga har är en ~300 ggr kraftigare växthusgas. Mängden vattenånga i atmosfären är dessutom betydligt större än koldioxidmängden men används aldrig i några beräkningar.

Varför? För att vi saknar modeller för cirkulationen och molnbildningen till följd av vattenångan brukar vara en anledning. En annan brukar vara någon form av vagt resonerande att den nog antagligen inte spelar någon roll.

Byxorna Nere sa...

anonym 16:09: Om vi börjar med en sak som inte fanns för 500 år sedan. Solnedgångar som rörde sig i alla möjliga gula, oranga och röda färger. Det är något som vi fått tackvare mer föroreningar i atmosfären.

NASA har mätt värme och kommit fram till att det pågår en global uppvärming och att mindre värme studsar ut nu än på 70-talet.

Antal forskare och seriösa forskningsinstitut som varnar för den globala uppvärmningen är många. De få som inte håller med lider alla av väldigt starka band till oljeindustrin. Så visst gäller det att se saker klart. Dra ner byxorna på tvivlarna och se den nakna sanningen.

Annan anonym sa...

Anonym får väldigt gärna redovisa för de källor han eller hon använder. Den som kritiserar någon för att inte ha belägg för sina påståenden måste, för att inte själv framstå som en idiot, leva som man lär.

Jag håller dock med dig om att Aftonbladet inte är den mest objektiva nyhetskällan, å andra sidan så litar jag till stor del på FN.

Havsglimten sa...

och...det går med en rasande fart.
Vi är så dumma att vi utplånar oss själva.

Anonym sa...

anonym du är pinsam. man blir upprörd av att de finns sådana obildade opålästa imbeciler som du som sprider desinformation om något som är blodigt allvar. IPCC eller FNs klimatpanel är partipolitiskt obunden och de baserar sina rapporter på just empirisk forskning. cut the crap.

Vandraren sa...

Så om IPCC har fel och världen ändå agerar för att förhindra global uppvärming kommer vi i värsta fall att åka på en del rejäla ekonomiska smällar.
Och om IPCC har rätt och vi väljer att inte agera så kommer vi i värsta fall att avsluta nuvarande civilisation.

Välj ett alternativ.
Spelar inte så stor roll om IPCC har rätt eller fel, men titta på resultaten av att agera fel! Det är mer intressant.

Jag tror personligen att de är rätt ärliga och har gjort sitt bästa. Sen kanske det visar sig att det ändå har missat en massa och att saker inte stämmer. Men man måste ju agera på något.

Se t ex den enormt överdrivna reaktionen (hjärntvätten) som pågår i världen pga "hotet från terrorism". Snacka om att bränna resurser baserat på svag input och med tveksamt resultat.

Tänk på alla länder som bygger upp sina militära försvar, men sedan aldrig får använda dem. Är det dumt eller smart, eller pengar väl spenderade...

Varför använda säkerhetsbälte i bilen. Jag krockar ju aldrig...

Det är 100% lätt att vara klok i efterhand, men desto svårare att välja bästa möjliga alternativ i förhand.

Lyssna på alla, tro inte blint på någon och skapa en egen bild.

Anonym sa...

Nästa år blir det en SUV för mig. Ingen annan bryr sig, varför skall jag bry mig. Jag vill också vara med och förstöra Jorden.

Anonym sa...

http://www.climate-skeptic.com/
Allmän sida som samlar länkar o.d till artiklar mot global uppvärmning.

http://scienceandpublicpolicy.org/originals/whytheipccshouldbedisbanded.html
Kritik mot IPCC

http://scienceandpublicpolicy.org/monckton/goreerrors.html
Fel i "An inconvinient truth" de första 9 slog en brittisk domstol fast att var vetenskapligt bevisat felaktiga, alltså kan ni iaf läsa dem oberoende av hur mycket ni avskyr att läsa information som stöder "fienden".

Får man fråga hur många artiklar utanför aftonbladet angående ämnet personen som kläckte kommentaren om att jag är en pinsamm opåläst människa har läst?

Anonym sa...

Ok, alla skeptiker, kolla in den här länken - oavsett vad ni tycker så kanske det är säkrare att göra nåt?

http://www.youtube.com/watch?v=zORv8wwiadQ

/PHE

Thomas sa...

Common sense isn't that common anymore!
Go figure... !

Thomas sa...

Common sense isn't that common anymore, is it?
Mvh/TJ