måndag 26 november 2007

Gas som är sååå säkert!

Så var det dags igen. Idag var det inte Malmö utan Stockholm. En gasledning har gått sönder och det luktar stark gas. Vore det inte på tiden att få bort detta fossila bränsle en gång för alla? Om inte annat så för säkerheten! Miljön blir med en vinnare.

AB DN SVD

6 kommentarer:

Anonym sa...

Noga räknat så luktar det inte gas, utan tetrahydrotiofen.

Anonym sa...

Det är inte alls säkert att el är miljövänligare än gas. Det beror ju på hur elen producerats. För övrigt så kommer förhoppningsvis gasen vara biogas från år 2010. Och sååå himla osäkert är det väl knappast heller.

Byxorna Nere sa...

anonym 19:22: Så rätt så. Borde skrivit det.

peter: Både biogas och gas som bygger på fossila bränslen spär ju på växthuseffekten.

Jag anser vi bör bygga 10-15 nya kärnkraftverk och exportera el till alla länder runt omkring som använder kol, olja eller gas för uppvärming, elproduktion och som bränsle i industrin.

Anonym sa...

Angående biogas så måste man faktorera in vad man bryter ned för att skapa gasen. Odlar man växter i syfte att bryta ned för gastillverkning kommer dessa motverka växthuseffekten medan de växer upp, mängden koldioxid som bildas är densamma som tas upp under uppväxten.

Använder man sopor eller annat vid gasframställningen, så visst bidrar det till växthuseffekten. Men vad ska man annars göra av dom, bränna eller till slut drunkna i dom?

Byxorna Nere sa...

nillr: Just nu borde vi ju dra i handbromsen för all förbränning. Det kvittar ju hur produktionen sker. Vi håller ju på att förstöra vårt klot på grund av förbränningen.

Anonym sa...

Som jag skrev biobränslen (äkta biobränslen dvs) tar upp koldioxid då dom växer och bildar koldioxid när de förbränns. Det är hela tanken, man går plus minus noll.

Det som rubbar "balansen" är att vi förbränner fossila bränslen mångdubbelt snabbare än de hinner nybildas.

Personligen har jag inget emot kärnkraft alls. Allt det här löser sig när oljan tar slut och de stora ekonomiska aktörerna får den övergång från fossila till förnyelsebara energikällor de vill ha. De sitter på massvis med uppköpta patent som är lovande.