fredag 2 november 2007

Fredsskaparen, avliden

Paul Warfield Tibbets Jr dog på torsdagen 92 år gammal. Paul Warfield Tibbets Jr var den som flög den B-29 bombaren som fällde atombomben över Hiroshima. Kriget emot Japan tog ett snabbt slut och det kalla krigets maktbalans skapade fred i Europa. Många glömmer bort att utan atombomben hade det inte kunnat bli en terrorbalans med fred i europa. EU höll i hop västländerna men atombombshotet höll USA och Sovjet på var sida i fred.

SVD

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tibbets och besättningen av Enola Gay påskyndade slutet av andra världskriget. En markinvasion av Japan hade ursakat mycket mera plågande för båda sidor. Däreför får vi säga att atombomben var det mest mänskliga sättet att avslusta andra världskriget. Det är synd att president Trumann inte lyssnade till general McArthur och USA inte användade kärnvapen i Korea mot kommunist terroristerna och senare i Vietnam mot Vietcong. Nazister kommunister och muslimska extremister är lika farliga arter och bör bekämpas med alla tillgängliga medel.

Anonym sa...

Hmmmm... en stilla reflektion, Vad hade hänta om USA satt in kärnvapen i först Korea och sedan Vietnam... låt mig se, Kina och Ryssland som backade upp "fienden" i båda fallen hade vid det laget kärnvapen!?