onsdag 14 november 2007

Flyg miljövänligt, det går!

Pär Holmgren gör det väldigt enkelt för sig och bara skylla på flyget.
Det enskilt största hotet är bilismen. Alternativa bränslen är ett måste. Vätgas är en bra början. Elbilar en annan.

Det forskas idag inte på alternativa flygbränslen. Det beror på flera skäl. Det skall vara ganska säkert. Det skall vara lätt att tanka. Vätgas som framdrivningsmedel skulle vara möjligt. Ingen har testat, men i teorin borde det gå.

Så ställ krav som resande.

Själv kör jag inte bil. Jag flyger dock när jag skall till USA. Hade det gått båt till samma pris hade jag tagit den!

AB AB

5 kommentarer:

S sa...

Åka båt till USA? Kan ju funka om man har gott om tid.

Men vad som är mest uppseendeväckande är SJ:s tariffer. Jag kan idag flyga billigare mellan Sthlm och Växjö än vad det kostar att åka tåg.

Det tycker jag är märkligt!

Byxorna Nere sa...

S: Jag har god tid på när jag åker till USA. :-)

Det kostar att leva miljövänligt sägs det! Kan bara instämma att SJ borde se över sina priser så att de prisar ut flyget.

När jag själv skall åka till Stockholm city då är tåget snabbast. Jag bryr mig bara om tiden i det fallet.

Anonym sa...

Men snälla du. Det handlar knappast om antingen bilismen eller flyget. Det handlar om båda. Problemet med att flyga är dock att det inte finns någon miljövänlig teknik som kommer att komma oss tillgodo inom överskådlig framtid. Trots det ökar flygtrafiken istället för att minska. Inom bilismen däremot finns det många fler mer skonsamma alternativ inom räckhåll. Men för båda transportsätten gäller det dock att ändra nuvarande mönster.

Anonym sa...

Per H gör det inte alls lätt för sig. Tyvärr utgår alla från att det alltid finns ett "bra" alternativ och att det bara "behövs forskas lite till". Alla transporter fordrar energi. El och Vätgas är bara energibärare som måste produceras på något sätt. Det finns tyvärr inget alternativ till att minska en total energikonsumtionen. Vi måste klara oss med ett mindre antal transporter. Flyg, bil, tåg etc.... Till och med inernet kostar energi. Detta är inget lätt problem.

Magnus Persson sa...

Det forskas visst på alternativa flygbränslen, det visar en enkel Google-sökning. Däremot kan man nog påstå att den forskningen inte kommit så långt som den borde...