fredag 25 januari 2008

Praoeleven Mona Sahlin inneffektiv, inkompetent och orutinerad, det bästa för Aliansen

Pär Nuder hade insikten vad som krävdes av socialdemokraterna om de kommer återfå makten. Praoeleven Mona Sahlin visade igen att hon ersatte en dålig politruk med en ännu sämre. Om Pär Nuder var illa omtyckt då är omtalade Thomas Östros rent hatad. Hans fula hånleende är knappat något som ger pluspoäng.

Praoeleven Mona Sahlin kan ju ingen på allvar vilja ha som statsminister. Tänk allt fiffel som det skulle innebära. För er som tvivlar. Se följande film på YoutubeEfter att ha sett klippet ställer väl sig alla frågan. Hur kunde Socialdemokraterna välja Mona Sahlin till partiledare? Tänk vad som kan ske om hon har hand om statsfinanserna?

Mona Sahlins utrensnings kampanj inom socialdemokratin gör att hon allt mer omger sig av ja-sägare. Ännu, snart ett och ett halvt år efter valförlusten så har socialdemokraterna inte visat upp några egna visioner utan är bara allmänt anti till allt och alla. De säger de skulle gjort saker bättre, men att peka ut vart de vill komma, det kan de inte.

Har den socialdemokratiska ideologin nått ändstationen?

Det ryktades, när socialdemokraterna var ute och fiskade efter en ny reklambyrå, att de bad den nya reklambyrån komma med förslag till framtida visioner. När de internt inte kan komma fram till något så blir de väl allt mer desperata.

Mitt råd till Socialdemorkaterna, i alla välmening, se till att ha en partiledare som kan tala utan slang. En partiledare som går hem i stugorna. Någon som har visioner och som kanske haft ett riktigt jobb. För med Praoeleven så blir socialdemokraterna ett lätt byte. Om någon tror något annat, se filmen ovan igen.

Själv är jag övertygad att ingen vill ha en yrkespolitiker som Mona Sahlin som statsminister. Hon är körd på många sätt och vis.

AB AB AB AB SDS SDS SVD SVD SVD SVD

Andra bloggar om

1 kommentar:

Anonym sa...

“Hon som bestämmer” har bestämt att det skall vara kollektivt ansvar, men innebär inte kollektivt ansvar kollektiva beslut? Jag fick uppfattningen att Nuder fick gå eftersom ”Hon som bestämmer” bestämt så och jag har av kommentarerna att döma inte sett något av ett kollektivt ansvarstagande i det beslutet.
Det är kanske så att ”Hon som bestämmer” bestämmer, medan alla andra kollektivt förväntas ta ansvar för det som ”Hon som bestämmer” bestämt. Fan vad bekvämt för ”Hon som bestämmer”, ”Hon som bestämmer” kan fatta vilket beslut som helst och sedan får kollektivet ta ansvar för det hela. Undrar om hon drivs av någon haschröksmättad 70-tals kollektivnostalgi, där allt var tillåtet och ingen behövde ta ansvar - medan många fick ta konsekvenserna.
Talet om kollektivt ansvar i dessa sammanhang skulle säkerligen göra Milo Minderbinder grön av avund, han lyckades ju trots allt bygga upp ett syndikat där alla hade en andel och denna andel gjorde att alla kollektivt medverkade i otaliga ofta mycket häpnadsväckande affärer. Att gå steget längre och låta ”Hon som bestämmer” bestämma och alla andra kollektivt ta ansvar i ett politiskt parti - som vill vara statsbärande - det ger verkligen det personliga oansvaret ett ansikte som länge varit förbehållit Milo. Undrar om han är avundsjuk, eller ser han fram emot ett pånyttfött konglomerat? ”Mona & Milo Enterprises”, där alla har en andel och därför får ta ansvaret för det som ”Hon som bestämmer” bestämt?