tisdag 22 januari 2008

Bovar mot amatörpoliser 1-0

Polisen tagna med byxorna nere. Pinsamaste stunden för svensk polis?

Så nu har rånare varit i farten. Någon som är förvånad? Speciellt med den poliskår vi har idag. Överviktiga pizzaätare som sitter på kontor och inte gör många knop. Sverige är fantastiskt eller hur?

När det i en större svensk stad finns en tiondel så många poliser som privata väktare då får man fråga sig vad som är fel. Är det så att polisen hellre sitter på kontor och värmer stolar än är ute och patrullerar? Ja, det är så. Sverige är fantastiskt eller hur?

Så länge vid med har poliser som inte vill se vad som sker utan hellre blundar då blir det lockande för kriminella att slå till emot objekt i sverige. Det finns så många tillfällen då polisen lägger ner utredningar trotts det finns mycket att gräva i. För blir de inte serverade en lösning på silverfat, då blir det trötta. Då måste massmedia jaga på de stackarna. Sverige är fantastiskt eller hur?

Nolltolerans saknas i sverige. Så länge polisen inte jagar alla brottslingar så blir det en grogrund för kriminalitet. För känner befolkningen att de kan bryta emot en lag kan de ju bryta emot flera. Så rullar det på. Det är därför att maffian vuxit sig stark i sverige. Sverige är fantastiskt eller hur?

I Göteborg var det lite kul. Ett paket på grinden till polisgaraget gjorde att bombbilen inte kunder köra ut. Poliserna vågade inte gå ut och inga vågade gå in. Att bombgruppen ifrån Malmö fick komma upp för att rädda sina kollegor får ju vem som helst att skratta så tårarna rinner. Sverige är fantastiskt eller hur?

Nattens händelse visar ju att polisen i sverige varken kan skydda sig själv eller sina medborgare. Lite paket på rätt ställen slår ut hela polismyndigheten. Hur tryggt känns det på en skala? Sverige är fantastiskt eller hur?

Nej, det märks var svensk polis trivs bäst. Att jaga fildelare och censurera internet. Då kan de ju sitta ner, äta pizza och fika med feta tårtor utan de behöver lyfta på häcken. Sverige är fantastiskt eller hur?

Under förra veckan såg jag polisen gå in på kinakrogen något kvarter bort ifrån polishuset för att köpa mat. Såg dem även gå in på pizzerian, konditoriet och köra och hämta flottiga hamburgare. Såg ingen fotpatrullerande eller polisbil i trafiken. Sverige är fantastiskt eller hur?

Vi får den poliskår vi förtjänar? Sverige är fantastiskt eller hur?

Ps. Kanske läge att skaffa en poliskår enligt amerikansk modell. Där ansvaret ligger lokalt och inte i riksdagen. ds.

HD SDS SDS SVD SVD SVD

Andra bloggar om

4 kommentarer:

Joakim sa...

Det jag undrar i första hand är vad rånarna var ute efter? Vad fanns det på postcentralen!?!? Massa privata brev och paket men jag har svårt att tro något av större värde så man ska bränna 6 bilar, ställa ut bombatrapper. Vad var det??? Om det bara var brev dom fick med sig måste dom vara dom dummaste idioter till rånare.

Byxorna Nere sa...

joakim: Posten hanterar försändelser som värdetransportbolagen skickar längre sträckor. Det finns allt ifrån värdepapper till pengar som skickas.

De som kör postbilar vet inte vad de har i lasten. Det för de inte skall bli oroliga och för att minska insider risken.

Så jag tippar på att det fanns en bra bit över 30 miljoner i lokalerna. Om det räcker.

Jag tror att vi inte kommer att få reda på vad de kom över. Det för att minska riskerna för framtida rån. Fast mycket var det. Det är jag övertygad om.

Per sa...

Du verkar ha stor erfarenhet av att handskas med misstänkta sprängladdningar. Själv är jag inte så säker på exakt vad du menar att polisen gjorde fel. Förklara för oss amatörer, bitte.

Byxorna Nere sa...

per: Har man en in/utfart till ett garage där man har bilen som bombgruppen behöver. Då har man inte tänkt längre än näsan är lång. Att ha allt på ett ställe gör dem ju till lätta mål. När skall polisen inse att små polisstationer är bättre än stora jättestationer?

Nu fick ju kompisarna i Malmö köra sin bil hela vägen upp för att hjälpa till.

Känns som jönsonligan tagit anställning hos polisen.