tisdag 29 januari 2008

iPhone i Sverige under mars-månad

Vi har ryktesvägen tagit del av följande:

Enligt våra oberoende källor är det mars som gäller nu för sverige då det gäller Apples iPhone.

Den 10 december skrev Telenor på avtalet med Apple. (Steve Jobs fanns i Oslo den dagen så det stämmer säkert bra.(vår kommentar))

Telefonen som kommer har 3G. Modellen lanseras först i USA med AT&T och sen i Kanada samt i syd-Europa. Där efter är det våra tur och det blir, som vi skrivit tidigare Telenor.

Formfaktorn kommer vara den samma fast med lite, lite större skärm och lite mindre kant runt om. Högre upplösning och ännu bättre kompetens kring solljus. Mjukvaran kommer vara identisk. Dock lär den få versionsnummer 1.5 enligt våra källor.

På Apple gör man allt nu för att sälja 10 miljoner enhet fram tills i juli. Frustrationen hos Telenor är redan stor. Dagligen så kommer massor av frågor om iPhonen ifrån kunder. Den stora bromsen är 3G-chippet och AT&T som dragit ut på det hela.

Andra bloggar om

9 kommentarer:

Strilo sa...

Najs! Ni har ingen idée om ungefär när den kommer i marsh? tidigt eller sent.

Gunnar Lindberg Årneby sa...

Nej, detta kan inte stämma. Om inte norrmännen lyckas hålla hela svenska Telenor i ovisshet förstås.
Att lansera en ny formfaktor av iPhone i något annat land än USA först är dessutom helt hål i huvudet. Det kommer inte att hända. Möjligen kan en ny formfaktor lanseras globalt.

Byxorna Nere sa...

Strilo: De talar omkring lönehelgen. Så slutet skulle vi tippa på.


Gunnar Lindberg Årneby: Svenska Telenor lär ha lite med det hela att göra efter fadäsen i höstas då flera på Telenor uppgav att de skulle sälja iPhonen. Hur det stämmer låter vi andra avgöra, fast när de en hel helg vidhåller i kundtjänst och i butiker att de snart skulle sälja en iPhone och sen ett par dagar senare dementerar det samma. Då får nog svenska Telenor inte reda på så mycket.

Precis som vi skriver så är det USA som är först ut. Det är AT&T som är Apples viktigaste partner och nya modeller kommer först där. AT&Ts vd Randall Stephenson har Steve Jobs i koppel så visst blir det de som får vara först på allt.

Rykten i Kanada talar om att de kommer få vara med nu under våren. Det har ju talats om Rogers skulle börja i mars samtidigt som de sänker priset för data för andra kunder. Denna "flatrate" tyder ju enligt vissa bloggare i Kanada att de får iPhonen då. Fast de har ju sedan april talat om en iPhone i Kanada, så vem vet?

När det gäller Telenor så är de inte överlyckliga på den svenska delen om man får tro norrmän. Hur man nu skall tolka det får andra stå för. Kanske lite som hur det är mellan danska telia och svensk/finska ledningen.

/L sa...

Låter riktigt spännande och jag hoppas så att det blir så. Men.... jag får inte riktigt ihop tiderna... det kommer att hända väldigt mycket och fort ifall denna nya 3G fån ska hinna komma ut i Norden i mars och innan det har hunnit med:
- lansering
- release i USA
- release i Canada
- release i Sydeuropa

Vad är det som inte stämmer?

/L

Byxorna Nere sa...

/L: Ja, vi kan hålla med om att tidsplanen är tight, samtidigt så har våra källor nämnt mars. Vi tippar på att i mars tillkännages en iPhone med 3G och vilka länder som skall vara med. Sen rullas de ut i tur och ordning kanske väldigt tätt. Som i stil med en iPod. En sak som operatörerna måste få in är ju intern utbildning och annonsering. Månadspressen brukar ju vara de som först märker av en lansering.

Strilo sa...

Det kan ju vara så som när de släppte Macbook air! Alltså i alla länder förutom 2 veckors väntetid pga produktion av varan.

Byxorna Nere sa...

stirlo: Vi kan ju hoppas. Jag vet många som väntar på en iPhone. Själv har jag en telefon som dött så nu kör jag med en gammal goding.

bollman sa...

Jadu, så kom då iPhone-släppet. 3G blev det visst inte, men dock dubbla minnet som Adrian sa.
Om nu Apple hade har en 3G-verre på gång inom någon vecka så låter det _väldigt_ konstigt att man drog ut på detta släpp.
Det verkar ju som att sydeuropa och Schweiz är nästa steg även om jag kanske inte skulle satsa för mycket på det.

Byxorna Nere sa...

Ja du Bollman, du kanske har missat det här med när Apple släppte en iMac med en Intel processor. Den tidigare iMacen med G5 processor kom i oktober 2005 och den nya iMacen kom januari 2006. En livslängd på 3 månader. Så att Apple släpper en lätt uppdaterad iPhone nu innebär inte att det talar emot en lansering av en iPhone med 3G under våren. Det talar snarare för det. Så vad vi har lärt oss om Apple är att de inte alltid är så logiska.

Spanien som många talar om saknar EDGE och får man tro säkra källor som kommer en ny iPhone med 3G där inom kort.

Våra källor är tydliga. Det blir en 3G iPhone under våren. Det blir Telenor. De som bestämmer takten är AT&T. När AT&Ts nät är redo kommer en 3G modell.