söndag 20 januari 2008

Apple iPhone med 3G försenat för AT&T drar ut på det hela?

Våra kontakter på Apple och Telenor talar om veckans keynote med stor besvikelse i rösten. Då de var bombsäkra på att den skulle komma nu så är de förvånade. De har dock försökt bringa klarhet i varför en iPhone med 3G inte var med i Steve Jobs keynote.

Enligt våra källor så är AT&Ts 3G nät inte redo ännu för 100.000 eller fler iPhones med 3G. De vill bli klar med kapaciteten. Samtidigt ville inte Apple att deras MacBook Air skulle få för lite press.

Enligt våra källor kommer Apple tillsammans med AT&T bjuda in media för en speciell visning om några veckor. Då kommer den utlovade iPhonen med 3G.

Det talas med om att Telenor har listor på tusentals kunder som vill bli kontaktade när de säljer iPhonen. Marknaden tycks vänta på Apples iPhone för det såldes färre telefoner än vad Telenor hade räknat med under december månad. I butikerna kommer flera kunder in varje dag och frågar om iPhonen.

Apples täta band med AT&T gör att Apple måste anpassa sig efter AT&Ts tidtabell. AT&T vill med omförhandla avtalet med Apple, fast det lär gå trögt om inte alls.

Vi återkommer när vi vet mer.

Andra bloggar om

2 kommentarer:

Wadell sa...

Åh så onödigt! Kan de inte släppa den i europa(inc. norden) så får amerikarnana vänta för en ggngs skull. :))

Aja man får hoppas att de släpper den denna vecka eller nästa!

Anonym sa...

Ja det finns väl ingen vettig människa som köper en iphone i sverige innan den har 3g om den nu inte säljs vad Telia, men en 3g modell i sverige kommer nog tidigast till sommaren.