tisdag 22 januari 2008

Frisläpp 50-åringen nu, annars lär vi se en folkstorm av tidigare okända propotioner

Tingsrätten i Karlskrona bör omedelbart frisläppa den 50-åriga familjefadern. En man som försvarade sig själv, sin familj och sitt hem när ett gäng terrorister anföll en natt hösten 2007.

Jag väljer att benämna dessa beväpnade unga män som terrorister. För det är vad de är. Polisen och rättsväsendet skötte inte sitt jobb. De är medansvariga till vad som hände precis som föräldrarna till dessa terrorister.

Den utsatta familjen har under 10 års tid terroriserats av unga män. Föräldrarna till dessa terrorister har uppfostrat våldsverkare som saknat etiska och moraliska begrepp om sin omvärld. Skolan har inte reagerat. Socialen har inte reagerat. Polisen och åklagarna har inte reagerat och som för att försvara sig själva har gjort en utredning som friar deras rygg ifrån ansvar. Ynkligt.

För det första. Jag kräver att terroristernas föräldrar ber om ursäkt för de inte klarat att uppfostra sina barn. De skall med ta sitt fulla ansvar för vad som hänt och inse att det är deras beslut som drev fram till det som hände. Att inte veta vad dina barn sysslar med tyder på en urusel uppfostran. Det finns inga ursäkter eller utrymme att skylla på det ena eller det andra. Deras ungar använde droger och var ute mitt i natten trotts dessa unga män inte var över 18.

För det andra så skall polisen be om ursäkt. De skall be om ursäkt för den nonchalerat alla de polisanmälningar som kommit in. Polisledningen skall med säga upp alla personal som ignorerat de tydliga signaler som funnit. Självklart så skall inga avgångsvederlag eller pensioner betalas ut. Missköter man sin tjänst får man stå sitt kasst.

För det tredje bör åklagaren i målet söka sig till andra arbetsuppgifter som att kratta löv eller liknande för mer inkompetenta slutsatser får man leta efter. Helt klart tyder åklagarens agenda på att skydda sig själv och sina kollegor för deras tidigare inblandning kring terroristerna.

Jag hoppas det bildas någon förening i vårt land för andra familjer som drabbas av terrorister. En förening som man kan kontakta då rättsväsendet sviker år efter år. En förening som vågar ta tag med hårdhandskarna och försvara oskyldiga emot terror.

Det är trams att mordåtala 50-åringen. 50-åringen använde nödvärnsrätten till punkt och prickar. De som påstår något annat har svårt att sätta sig in i den situation som var den där natten. En natt där ett gäng terrorister anföll beväpnade till tänderna. Hade 50-åringen inte försvarat sig så hade det slutat med en död 50-åring och en mordbrand minst. Kanske fler av de oskyldiga hade fått stryka med.

Vi får aldrig glömma att terroristerna var på privat mark. De var beväpnade. Det var mitt i natten. De hade uttalat mordhot och de var drogpåverkade.

Om nu den oskyldiga 50-åringen döms för något, då måste vi se över nödvärnslagen.

HD SDS SVD

Andra bloggar om

12 kommentarer:

Draven sa...

Väl talat!

Ottar sa...

Att händelserna i Rödeby ådagalagt en sällsynt skådad inkompetens inom myndighetssfären står utom allt rimligt tvivel.

En annan sak som framträder är ett samhälle där det personliga ansvaret i praktiken avskaffats. Det är verkligen signifikativt att den skottskadades far indirekt skyller på myndigheterna för sina egna tillkortakommanden som förälder.

Lagen om nödvärn behöver inte ändras. Den ger utrymme för att fria i ett fall som detta. Det som behöver ändras är domstolarnas praxis på området.

Anonym sa...

Det är makalöst sanslöst att begära 200 000 i skadestånd när man är orsak till tradgedin !
Frige pappan omedelbart.

Anonym sa...

Jag kan bara hålla med, bra sagt!

Joakim sa...

Terrorister är lite magstarkt. Döda är aldrig rätt heller. Att försvara sig och sin familj är en annan sak. Det hela är en tragedi men jag tycker aboslut inte synd om snorungarna. Var själv mobbad som barn så jag vet vilka svin barn och tonnåringar kan vara. Dom har ingen som helst koll på rättivsa etc... för dom är tortyr något man njuter av. Att inte fler svin har blivit dödade är ett mirakel. Dags för föräldrarna att ta sitt ansvar. Om man ser till att det svider kommer dom säkert på andra tankar.

Byxorna Nere sa...

Joakim: Jag skrev först mitt inlägg och använde andra begrepp än terrorister. Fast så läste jag igenom det hela igen och insåg att det inte finns några andra bra begrepp att använda för dessa individer. Att kalla dem för ungdomsgäng stämmer inte. Kalla dem för mobbare stämmer inte heller. Att kalla dem för kriminella stämmer inte heller för då missar man all den terror som de utsatt familjen för. Det finns ju även politiska färger i rödeby som har påverkat. Så terror med politiska krafter går under benämningen terrorism och de som utför det är terrorister.

Jag som du vet hur det är att vara mobbad. För mig var det terror.

norbergssonen sa...

Vi måste hjälpa 50-åringen ekonomiskt. Han hotas av stort skadestånd, som kan göra att han och hans familj får gå ifrån sitt hem. Finns ett bankgirokonto upprättat: 207-4474 Se också följande länk: http://imittsverige.blogspot.com/

Anonym sa...

Samhället lämnar sina medborgare utan den skydd till liv och egendom som ALLA i en RÄTTSTAT har rätt till! I Sverige får man inte det skyddet och därför kommer vi att se mer av den här "varan" som har hänt i framtiden(tyvärr). Maktvakuum-et medför att andra tar över Den utan skydd lämnade medborgaren kommer att ta saken i egna händer...på gott och ont.
Jag vet vad jag talar om eftersom jag blev överfallen själv! Misshandlad och rånad blev jag i mitt eget hem ett antal år sedan av mina grannar med släkt och med deras vänner i mitt eget hem. Polisens utredning tog 8-månader. De tog upp fallet efter åtskilliga påstötningar och till sist utredde saken(efter 7-månader) och med väntad resultat med alla deras försummelser under resans gång.
Jag hade tillgång till en AK-4 som jag tvekade använda och den enda polisen gjorde sedan var att de tog vapnet med sig från mig(den var isärplockad enl.reglementet).
Jag ångrar att jag inte försvarade mig och har litat på att samhället ska hjälpa en. Nästa gång gör jag också som Rödeby-pappan. Polisen samhället är inget att hoppas på!
@

Hedkandi sa...

När jag läser ditt inlägg är det som om du har skrivit mina egna tankar.

Helt klart ska ju 50-åringen släppas och alla bör ta sitt ansvar! Att inte kunna försvara sig på sin egen mark är ju ett hot sina mänskliga rättigheter.

Kalle sa...

Man måste få försvara sig själv och sin familj. Vid dödshot och pågående angrepp. I hemmet. Även barnen hotade. Självklart.

Detta engagerar många människor i Sverige. Men ingen politiker. De vågar inte stå på den enskilda individens eller familjens sida. Bara på de kriminellas sida. De som orsakat problemet.

Anonym sa...

Det finns ett gäng mopedburna ungdomar i Kungsbacka som åker runt och trakasserar folk. Ibland hänger dom utanför stationen, ibland vid Kungsmässan. gruppens storlek varierar mellan 7-12 st. Jag känner igen mopederna och hjälmarna. Några regnr har jag tagit och kommer att lämna in anmälan till polis, soc samt lokaltidningarna. Jag har fotograferat skitungarna vid några tillfällen och vet var några går i skolan. Skolan kommer att få material samt ungarna mormor, morfar etc. Dom skall få stå till svars för sitt uppförande.

Anonym sa...

väldigt bra sagt jag hoppas folk ställer upp om det behövs för fadern ska inte dömmas till fängelse för han försvara sin familj. för en gång skull hoppas jag någon eller några protesterar högt och ljudligt om han döms.