måndag 28 januari 2008

Google se upp, Håkan Roswall är i farten!

The Pirate Bay lär bli åtalade i veckan. Kammaråklagare Håkan Roswall skall införa statlig censur emot en sökmotor. För det är vad The Pirate bay är. En sökmotor. Det finns inga filmer där. Lika lite som det finns filmer i Googles sökmotor. Det är lika lätt/svårt att finna en film genom Google. Ändå sker ingen razzia emot Google. Någon som förstår logiken hos Håkan Roswall.

Jag är mycket spänd på vad för åtalspunkter som kommer upp. Skall jag vara ärlig så blir jag inte klok på vad som varit olagligt.

Vad som gör mig förbannad är att personer som Henrik Pontén säger att bara för att man försvarar en sökmotor är man emot upphovsrätten. Kära söta Henrik. Jag köper mina filmer. Jag hatar dock den där j*vla reklamen för antipiratbyrån. Den där som jag tvingas se på varje gång jag stoppar in en ny skiva av min favoritserie.

Tekniken har sprungit ifrån filmbolagen och skivbolagen. Som tur är finns Apple och ser till att vi snart kan hyra och köpa film här hemma i sverige. För vad skall vi med döda trista och miljöfarliga DVD/CD-skivor?

Nu väntar jag bara på att farbror Håkan skall jaga Google. Handelkrig med USA kanske?

När det gäller förslaget om att lämna ut informationen vem som finns bakom en viss IP-adress så är det korkat och dumt. Det är så urblåst att jag inte finner ord. Att ens tänka tanken att privata bolag skall kunna begära ut den informationen utifrån dåligt underbyggda bevis är så befängt att jag inte finner ord. Snacka om att vi har ett övervakningssamhälle.

AB SVD

Andra bloggar om

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.
Det har slinkit in ett dubbelt google i första styckets tredje sista mening.

/jag

Anonym sa...

Jag har bredband men jag skulle lika bra kunna surfa på ca 15 oskyddade trådlösa i mitt område, tänk dom som lägger ut filmer via sin grannes trådlösa bredband i stället eller vill bara jävlas med någon granne, tänk så många oskyldig som kommer att dömmas!! sen finns det program som som gör att andra kommer in i andras datorer där dom kan lägga in filmer som som delas ut till andra. Vi kommer att ha mer oskyldigt dömda än diktaturer och öststat länder, har politikerna totalt förlorat förståndet

Anonym sa...

1. Piratebay ÄR en sökmotor, vari består åtalet? Blir de fällda öppnar detta för att stänga varenda diskussionsforum och sökmotor som tex kritiserar staten eller andra. Fälls tpb ska Google åtalas för samma brott, detär isåfall bara att anmäla dem.
2. Personuppgifter och ip. Livsfarligt, vem somhelst kan då registrera en firma och göra en hemsnickrad film.Sedan är det bara att begära ut allas surf och internetvanor. snacka om guldgruva o pengamaskin! och varning politiker, tänk om ni läst fel artikel nånstans?

Byxorna Nere sa...

anonym 06:39: Tack, det är rättat nu!

anonym 07:08: Jag tror ingen politiker förstår hur lätt det är att få andra dömda med denna nya lag.

anonym 08:11: Kan bara instämma.