tisdag 5 februari 2008

Sverige godaste fastlagsbulle finns i Trelleborg

Efter att vara otroligt förtjust i fastlagsbullar, eller semlor som vissa kallar dem för, så har jag ätit mig igenom massor genom åren. När jag bilade igenom sverige i februari-månad varje år, brukade jag stanna vid varje konditori och köpte en semla.

I år så har vi här på bloggen ätit oss igenom ett 20-tal olika semlor ifrån bageri i Malmö, Vellinge och Trelleborg. Jag har jämfört med mina egna tester under åren runt om i sverige och kan konstatera att i Trelleborg finns den godaste av dem alla på Billings konditori! De är inte runda de här bullarna utan avlånga. Kardemumman är precis lagom. Mandelmassan är i rätt konsistens och locket är precis perfekt. Ordentligt med florsocker som sätter pricken över i.

Så vi här på bloggen utnämner härmed Billings till det konditori i sverige med godast fastlagsbulle. Grattis säger vi!

Hur många bullar äter vi per person och år då, ställer säkert någon en fråga om. Jag som brukar skriva äter, håll i er nu, i snitt 100 bullar/år. Köper ifrån mellandagarna då de först dyker upp tills fram i April då de brukar försvinna. Mina ena sidekick äter ca 30 och min andra runt 20/ år. Vår tekniskt ansvarige ligger på runt 50. Så vi får väl anse oss som representativa.

Hur många fastlagsbullar/semlor äter du som läser denna bloggen per år? Vilken är den godaste enligt er? Äter ni fastlagsbullar/semlor?

AB DN TASTELINE SDS SVD

Andra bloggar om

1 kommentar:

Galaxa sa...

100 semlor! Grattis!

Själv äter jag nog inte så många, men provar mig självklart fram balnd konditorierna. Landings i Uppsala hade en god förra året och ett kondis i Sala hade en fantastisk Karlspadersemla häromåret (att hålla på och joxa med saffran och choklad i fastlagsbullar kan vara tyckas klåfingrigt, men karlspaderdeg funkar), men i år har jag inte hittat favoriten. Ska tipsa mina skånska vänner om Trelleborgsbullen!