lördag 27 oktober 2007

Freakshow anser en del

Det finns de som anser att ju mer man är en del av samhället ju mer överbryggar man motsättningar. En del lever på att visa att de skall vara eviga martyrer. De anser de står utanför. Kan inte festa med alla andra utan måste hela tiden leva vid sidan om. De ordnar Pride och Regnbågsfestivaler. Varför?

2007 är det snarare mainstream att vara bi, gay, trans & transexuell. RFSL har spelat ut sin roll. Fast vem vågar säga det utan att bli kallad för både det ena och andra.

Vem bryr sig om vem folk älskar? Vem bryr sig om vem de har sex med? Mina gayvänner har inga problem med att leva sina liv utan både pride och regnbågsfestivaler.

SDS

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fattar inte heller varför man skall springa på Pride och hålla på med Regnbågsfestivaler. Blir ännu mer vi och dom!

Anonym sa...

Om livet ändå vore så enkelt. alla firar vi något. Så om folk vill träffas en vecka om året och ta vara på sin frihet so be it. Mera firande och kramar skadar inte. och den här staden behöver all kärlek den kan få...

Byxorna Nere sa...

Fredde: Håller med!


Anonym: Visst behöver vi alltid fira något. Fast vill man ta död på fördomar så bör man ju tänka till ett litet varv till. Det är ju få gay som passar in i den mall som prideveckan i stockholm och regnbågsfestivalen i malmö skapar.

Att ha speciella fester och egna festlokaler där tex inte hetro är välkomna skapar fördomar.

Visst behöver malmö kärlek och det utan att glömma någon grupp.

Puckohue sa...

Ja, själv tycker jag det är ännu värre med dessa hårdrock-, synth-, blues, drum'n'bass, kasedans, tango, reggae och technoklubbar som finns. Snacka om vi och dom. Så jäkla trist att inte vara välkommen bara för att man inte gillar techno. Typisk såna, faktiskt. Dom kan väl ordna klubbar för alla och sluta tycka att dom är martyrer.